Підтримати нас

Суд визнав винним у держзраді чиновника з Херсона Олександра Чернікова

Вгору
Автор статті
14 березня 2024 11:54
381
Поширити:
Олександр Черніков. Фото з його сторінки у фейсбуці

Суд міста Чернівці 12 березня визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі 62-річного Олександра Чернікова, який 2014 року був кандидатом на посаду міського голови Херсона. Йому призначили покарання – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також його позбавили права обіймати посади в органах держвлади та місцевого самоврядування строком на 15 років.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

Суд встановив, що в травні 2022 року проросійськи налаштований Черніков обійняв окупаційну посаду начальника відділу технагляду управління ЖКГ незаконної військово-цивільної адміністрації Херсона.

Вину Чернікова в суді доводили письмовими доказами (службовою запискою, протоколами огляду інтернет-сторінок, ухвалою слідчого судді й т.і.) та показаннями чотирьох свідків.

У 2014 році Олександр Черніков був кандидатом на посаду міського голови Херсона. У 2020 році балотувався до Корабельної районної в місті Херсоні ради від “Блоку Володимира Сальда”. 

Чоловік народився в Криму, отримав кваліфікацію техніка-електрика в Херсонському технікумі. Згодом у Херсонському університеті навчався на факультеті водних біоресурсів. 

Фото зі сторінки Чернікова в "Однокласниках"

Працював Черніков електровантажником, електриком-мотористом, служив у радянській армії. Згодом був директором підприємства  ПП «Жилсервіс» у Херсоні, із 2014 року був директором Інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради.

  • У березні стало відомо, що Ігор Семенчев попри те, що отримав вирок за колабораціонізм, досі залишається депутатом Херсонської міської ради.

  • Також за матеріалами Служби безпеки накладено арешт на майно депутата Херсонської облради Юрія Ковальова, який підозрюється в державній зраді та колабораційній діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ