Підтримати нас

Отримав вирок, але залишається депутатом Херсонської міської ради

Вгору
Автор статті
09 березня 2024 19:24
298
Поширити:

Семенчев Ігор Григорович попри те, що отримав вирок за колабораціонізм досі залишається депутатом Херсонської міської ради.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав політолог Дементій Білий. 

Скриншот з офіційного сайту МВА

Він зазначив, що згідно з ч. 7 ст. 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад"  "Повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради у разі: … 7) набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до позбавлення волі…

Дементій Білий додав, що імовірно, судові документи або ще не прийшли, або про них забули.

“Прошу Романа Мрочка звернути увагу на цей момент і доручити юристам адміністрації вияснити, де загубився офіційний текст вироку й скільки треба часу, щоб документи дійшли з Одеси до Херсона”, – написав політолог.

  • Раніше Медіаплатформа “Вгору” писала, що суд Одеси визнав 65-річного ексдепутата Херсонської міської ради Ігоря Семенчева винним у колабораціонізмі. Він обіймав посаду окупаційного заступника голови воєнно-цивільної адміністрації під час окупації Херсона. Семенчеву призначили 10 років позбавлення волі з неможливістю обіймати посади в органах держвлади 15 років і з конфіскацією майна. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ