Підтримати нас

Заступнику голови окупаційної адміністрації Херсона заочно винесли вирок

Автор статті
30 грудня 2023 16:13
752
Поширити:

Суд Одеси визнав 65-річного ексдепутата Херсонської міської ради Ігоря Семенчева винним у колабораціонізмі. Він обіймав посаду окупаційного заступника голови воєнно-цивільної адміністрації під час окупації Херсона.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок від 27 грудня.

У суді винуватість Ігоря Семенчева підтверджували словами свідка та письмовим доказом. 

Свідком був співробітник СБУ. Він розповів, що дізнався про співпрацю чоловіка з російськими окупантами, про його причетність до організації масових заходів, які проводила окупаційна влада в Херсоні 9 травня 2022 року. У той день поширювали комуністичну символіку та пропагували комуністичний режим, знімали українську символіку з адмінбудівель у Херсоні. 

Письмовим доказом слугував документ про призначення Семенчева на посаду заступника голови воєнно-цивільної адміністрації Херсона від 22 червня 2022 року. Окрім того, він допомагав своєму сину – Ігорю Семенчеву-молодшому, який також обіймав керівну посаду в окупаційній владі.

За колабораціонізм суд призначив Ігорю Семенчеву 10 років позбавлення волі з неможливістю обіймати посади в органах держвлади 15 років і з конфіскацією майна. Строк відбуття рахуватиметься з моменту його затримання.

Арешт уже наклали на 1/2 частки житлового будинку з господарськими спорудами, власником якого є Ігор Семенчев. 

У вироку суду ідеться, що Ігор Семенчев у 2010 році був обраний до Херсонської міської ради від партії "Вітчизна", у 2015 році – від партії "Наш край", у 2020 році – від "Блоку Володимира Сальдо". Також він був керівником міського комунального підприємства "Гарантія" та засновником газети "Рідне місто – Херсон".

За даними руху “Чесно”, 2016 року на нього склали протокол через корупцію.

У відповіді Офісу Генпрокурора на запит Медіаплатформи "Вгору" повідомили, що із січня по жовтень 2023 року за фактом колабораціонізму в Херсонській області 177 людям вручили підозри.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ