Підтримати нас

Суд арештував майно депутата Херсонської облради на понад 600 млн гривень

Вгору
Автор статті
26 січня 2024 17:23
528
Поширити:

За матеріалами Служби безпеки накладено арешт на майно депутата Херсонської облради Юрія Ковальова, який підозрюється в державній зраді та колабораційній діяльності.

Про це йдеться на сторінці ГУ СБУ в АР Крим.
Зазначається, що до списку заблокованих активів входить:

  • майже 300 земельних ділянок;
  • 17 комерційних об'єктів;
  • понад тисячу квадратних метрів житлової нерухомості;
  • банківські рахунки;
  • автомобілі преміумкласу.

Загальна сума арештованих активів становить понад 600 млн гривень, стверджують правоохоронці.
За даними слідства, під час окупації правобережжя Херсонщини Ковальов заправляв російські танки на своїй АЗС і переправив у Росію майже 35 тисяч тонн українського зерна на 140 млн грн. У цьому йому допомагав брат – екснардеп Олексій Ковальов, який після окупації обласного центру став заступником із питань сільського господарства призначеного Кремлем окупаційного голови Володимира Сальдо.
Окрім цього, СБУ встановило, що Юрій Ковальов входить до складу окупаційної «держдуми Херсонської області» від Кремлівської партії «Єдина Росія» і продовжує сприяти збройній агресії РФ проти України.
Раніше Агентство з розшуку та менеджменту активів виявило та розшукало активи 29 колишніх українських правоохоронців. Це земельні ділянки, житлова нерухомість, транспортні засоби, зброя та гроші.
14 листопада, Вищий антикорупційний суд задовольнив другий позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів колаборанта Володимира Сальдо, його дружини Ірини та компанії “Проектно-будівельна фірма «Херсонбуд»”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ