Підтримати нас

На Херсонському напрямку ЗСУ знищили російські спостережні пункти. Як це впливає на роботу армії РФ

Вгору
Автор статті
17 лютого 2024 11:13
449
Поширити:

Окупаційні війська час від часу розгортають свої спостережні пункти на лівобережжі Херсонщини. Зокрема, на островах у дельті Дніпра, які є особливою частиною окупованого регіону. 

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Вона додала, що звільнення цих територій ускладнено географією, адже потрібно маневрувати на човнах. Але це небезпечно через контрбатарейну боротьбу обох військ.

“Тому робота по спостережних пунктах надзвичайно важлива, якщо їх не буде, російські військові будуть менше обізнані щодо дій Сил оборони України”, – зазначила речниця.

За словами Гуменюк, за 16 лютого українські військові знищили 2 спостережні пункти армії РФ.

Також вона повідомила, що Сили оборони продовжують знищувати пункти польового боєпостачання, адже чим менше артснарядів в окупаційних військ, тим менше вони обстрілюють правобережжя Херсонщини.

Окрім цього, Наталія Гуменюк зазначила, що ЗСУ продовжують тримати плацдарми на лівому березі Дніпра.

“І це було продемонстровано підняттям прапору України на лівобережжі. Аби мешканці окупованих територій побачили, що дійсно ми на місці та продовжуємо бойову роботу. І щоб російські окупанти зрозуміли, що українські військові залишаються на позиціях і продовжують відбивати штурми”, – інформує речниця.

  • 12 лютого в ефірі “Вгору” речник УДА Сергій Братчук повідомляв, що на лівобережжі Херсонщини російські військові намагаються замінити бронетехніку безпілотниками. За попередніми даними, нещодавно Сили оборони України на цьому напрямку знищили окупаційний екіпаж, який атакував дронами українські підрозділи.
  • 11 лютого з’явилися геолокаційні кадри, на яких видно, що українські Сили оборони здобули незначні територіальні здобутки в Кринках на лівобережжі Херсонщини.
  • Нещодавно ISW писав, що російська військова організація "Координаційний центр допомоги Новоросії" (КЦДН) проводить навчання операторів безпілотників на лівобережжі Херсонщини поблизу Кринків.
  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше в ефірі “Вгору” речниця повідомила, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки.
  • Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ