Підтримати нас

ЗСУ знищили на лівобережжі Херсонщини російський екіпаж, який керував дронами, – Братчук

Вгору
Автор статті
13 лютого 2024 11:45
817
Поширити:

На лівобережжі Херсонщини російські військові намагаються замінити бронетехніку безпілотниками. За попередніми даними, нещодавно Сили оборони України на цьому напрямку знищили окупаційний екіпаж, який атакував дронами українські підрозділи.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.

“Це дуже важливо. Тому що, сьогодні оператори БПЛА дуже цінуються”, – додав Братчук.

За його словами, російські “шахеди” можуть долати відстань у 900 км. Окрім цього вони можуть затримуватися в повітрі та змінювати маршрути. Так армія РФ намагається виснажити українську систему протиповітряної оборони на прифронтових територіях і провести аеророзвідку для ракетних ударів.

Також речник зазначив, що наразі російські військові знову почали активно використовувати керовані авіабомби по плацдармах ЗСУ, адже окупаційні війська мають дедлайн щодо знищення українських позицій як на лівобережжі Херсонщини, так і по просуванню на Авдіївському напрямку.

Крім того, Сергій Братчук сказав, що на окупованих землях Херсонської області перебуває понад 77 тисяч російських військових.

Він додав, що в російській армії є самосуд щодо бійців, які відмовляються йти на штурми. Але є підрозділи, які вмотивовані на вбивство – це мотострілецькі підрозділи, десантники та деякі групи 810-ї окремої бригади морської піхоти.

  • 11 лютого з’явилися геолокаційні кадри, на яких видно, що українські Сили оборони здобули незначні територіальні здобутки в Кринках на лівобережжі Херсонщини.
  • Нещодавно ISW писав, що російська військова організація "Координаційний центр допомоги Новоросії" (КЦДН) проводить навчання операторів безпілотників на лівобережжі Херсонщини поблизу Кринків.
  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше в ефірі “Вгору” речниця повідомляла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося декілька сотень російської військової техніки.
  • Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ