Підтримати нас

Незначні успіхи Сил оборони поблизу Кринків та атака “Шахедами” – новий звіт ISW

Вгору
Автор статті
12 лютого 2024 10:35
675
Поширити:
Ілюстративне фото

11 лютого з’явились геолокаційні кадри, на яких видно, що українські Сили оборони здобули незначні територіальні здобутки в Кринках на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків позиційні бої біля Кринків тривали протягом 11 лютого. Також у ніч з 10 на 11 лютого війська РФ запустили 45 безпілотників "Шахед-136/131" з окупованої Балаклави та мису Чауда в Криму. Українським силам вдалося збити 40 з них.

ISW посилається на дані Сил оборони Півдня України, за їхніми словами, над Херсонською областю збили один безпілотник “Шахед”. Серія ударів тривала п'ять із половиною годин і в основному була спрямована на прибережну інфраструктуру та сільськогосподарські об'єкти.

  • Нещодавно ISW писав, що російська військова організація "Координаційний центр допомоги Новоросії" (КЦДН) проводить навчання операторів безпілотників на лівобережжі Херсонщини поблизу Кринків.
  • Сили оборони продовжують бойову роботу та закріплення на позиціях, але ворог не припиняє своїх штурмів лівобережжя Херсонщини, хоч і знизив їхню інтенсивність. 7 лютого армія РФ чотири рази намагалася штурмувати Кринки.
  • Нещодавно стало відомо, що в Кринках на окупованій території Херсонської області військові 36-ї ОБрМП підняли український прапор.
  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше в ефірі “Вгору” речниця повідомляла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки.
  • Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ