Підтримати нас

Траса “Олешки – Нова Каховка” – цвинтар російської техніки. Братчук про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
16 січня 2024 12:30
1,594
Поширити:

Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.

Про це розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

За його словами, для цього залучили 17-й танковий полк РФ, але йому не вдається зробити це через удари Сил оборони.

“Так, масове ураження ворожої техніки відбувається, це абсолютно правда. Тут величезна звитяга наших хлопців”, – повідомив речник.

Сергій Братчук зазначив, що наразі головне завдання для окупаційних військ – це знищити плацдарми ЗСУ на лівому березі Дніпра. Для цього російське командування залучає найбільш боєздатні на Херсонському напрямку сили ЗС РФ: 104-ту десантно-штурмову дивізію, певні підрозділи 810-ї бригади морської піхоти, військових мотострілецьких підрозділів 18-ї загальної військової армії.

Також речник відреагував на інформацію Інституту вивчення війни щодо контрнаступу армії РФ на півдні та сході України між 12 січня та 2 лютого.

“Я не знаю, чому поважна структура виділила, такий проміжок часу, але наступ є постійним і тиск є постійним”, – наголосив Братчук.

Крім того, він розповів, що на лівобережжі Херсонщини російські військові будують оборонні рубежі, що вони вміють робити найкраще. Також війська РФ хвилюються щодо військових дій у Криму, тому готуються, додав речник.

У попередньому звіті Інституту вивчення війни йшлося, що російські військові збивають власні безпілотники, оскільки приймають їх за українські. Також аналітики писали, що російські джерела і далі скаржаться на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії на лівобережжі Херсонщини. Водночас BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів