Підтримати нас

Армія РФ продовжує штурмувати українські позиції на Лівобережжі Херсонщини: ситуація в Кринках

Вгору
08 лютого 2024 17:02
507
Поширити:
Ілюстративне фото

Сили оборони продовжують бойову роботу та закріплення на позиціях, але ворог не припиняє своїх штурмів лівобережжя Херсонщини, хоч і знизив їхню інтенсивність. 7 лютого армія РФ чотири рази намагалася штурмувати Кринки.

Про ситуацію в Кринках розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, російське командування не дозволяє своїм солдатам використовувати військову техніку під час штурмів, тому штурми українських позицій відбуваються лише за участю піхоти. 

Армія РФ економить техніку, щоб у разі надходжень техніки для ЗСУ, російським військовим було чим відбиватись, каже Наталія Гуменюк.

В ефірі телеканалу FREEДОМ речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук розповів, що на Херсонському напрямку армія РФ знизила інтенсивність штурмів.

Братчук каже, що резерви, які підтягнула армія РФ готуються до штурмових атак, щоб вибити українські підрозділи з лівого берега Дніпра в Херсонській області та змусити їх піти на правий.

За його словами постійні атаки ЗСУ на трасу “Олешки – Нова Каховка”, знищення постів та бойової техніки РФ, дають змогу порушити ланцюги забезпечення російських військ.

“Тому сьогодні ми говоримо про те, що інтенсивність штурмів трохи знизилася, їх фіксують по кілька на добу. Але кожен із них – це ціна життя і здоров’я наших хлопців”, – додав Братчук.
 
  • Нещодавно стало відомо, що в Кринках на окупованій території Херсонської області військові 36-ї ОБрМП підняли український прапор.
  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше в ефірі “Вгору” речниця повідомляла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки.
  • Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ