Підтримати нас

Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: російські військові відмовляються йти на штурми

Вгору
29 січня 2024 16:54
1,179
Поширити:

Цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Це один із чинників, який впливає на кількість штурмів.

Повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.
Саме тому 27 січня військові РФ 1 раз атакували позиції Сил оборони України, але 28 січня кількість атак знову зросла до 8. Усі їхні спроби були невдалими, тому окупаційні війська поверталися назад із втратами, додала вона.
На питання про розширення плацдармів на лівобережжі Херсонщини Наталія Гуменюк відповіла:

“Всі дії свої розкривати не будемо, бо ті невеликі успіхи, які маємо, треба закріпити. Саме через це у ворога відбувається певне загострення і він намагається підвищити тиск на підрозділи, які працюють на лівому березі Дніпра”.


Речниця зазначила, що робота надзвичайно важка, але і важлива. Оскільки, впливає на бойову роботу російських військових.
Також за останні дві доби фіксувалася висока активність використання дронів, наприклад, за одну добу армія РФ запустила по півдню понад 80 БпЛА. Страждають від цього цивільні люди, сказала Наталія Гуменюк. 
Наталія Гуменюк в ефірі “Вгору” повідомила, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Пізніше вона розповіла, що командування РФ забороняє використовувати своїм військовим бронетехніку, адже майже під час кожного штурму втрачає її безповоротно. Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.   

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів