Підтримати нас

Армія РФ активізувала атаки БпЛА: за добу застосувала понад 70 дронів на Херсонському напрямку

Вгору
Автор статті
28 січня 2024 11:46
349
Поширити:

Протягом 27 січня окупаційні війська застосували понад 70 FPV-дронів по позиціях ЗСУ на лівобережжі та по мирному населенню на правобережжі Херсонщини. Раніше не фіксували таку кількість безпілотників.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.
За її словами, російські військові активізували використання дронів типу FPV та інших модифікацій, з яких скидають осколкові боєприпаси. 
Окрім цього, військові РФ продовжують штурмувати українські плацдарми, минулої бойової доби вони 1 раз атакували позиції Сил оборони України.


"Окупаційні війська хотіли б щось комбінувати у своїх наступах, але техніку російським військовим не дозволяють використовувати, бо це втрати. Вони доходять до того так званого "рубежу неповернення", бойова техніка завмирає як пам'ятник вздовж Олешківської траси”, – розповіла Наталія Гуменюк.

Речниця додала, що окупаційні війська намагаються використовувати піхотні групи по 10-15 людей. Також армія РФ почала застосовувати дрони на Херсонському напрямку, зокрема в районі Кринків. Тобто максимально дистанційно, а на штурм кидають тих, кого не шкода, зазначила Гуменюк.
Російська армія продовжує формувати оборонні споруди, адже усвідомлює, що просування Сил оборони неминуче. Також вони виправляють ситуацію з мінуванням, яке змило водою після підриву Каховської ГЕС, бо досі російські підрозділи підриваються на своїх же мінах.
Раніше Наталія Гуменюк казала, що після штурму українських плацдармів російські військові з втратами до 70% повертаються назад. Також в ефірі Медіаплатформи “Вгору” вона розповіла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ