Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини Сили оборони періодично утримують близько 7 локацій

12 вересня 2024 20:54
161
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Підрозділи Сил Оборони України продовжують утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Періодично вони займають там близько 7 локацій.

Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій у телемарафоні “Єдині новини”.

За його словами, на Херсонському напрямку 12 вересня станом на 16:00 російські військові двічі штурмували позиції ЗСУ. Вчора – сім разів. Упродовж останнього тижня на цьому напрямку зафіксували близько 60 штурмів армії РФ. 

“У порівнянні з попереднім затишшям, зараз різке загострення”, – зазначив Лиховій.

Окупаційні війська намагаються зайняти сіру зону на островах у гирлі Дніпра. Проте військові РФ не мають успіхів, стверджує речник. 

“Там бойові дії дещо ускладнені потребами в логістиці. Вона відбувається за допомогою човнів та гідроциклів", – розповів Дмитро Лиховій.
  • На півдні Збройні Сили України (ЗСУ) продовжують оборонну операцію. Також за останній час зросла інтенсивність штурмів армії РФ на лівобережжі Херсонщини. 
  • 11 вересня на Херсонському напрямку Збройні Сили України (ЗСУ)  вперше знищили радіокеровані човни окупаційних військ.
  • Раніше на лівобережжі Херсонщини Збройні Сили України знищили склад зберігання човнів.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” речник ОСУВ “Таврія” розповідав, що на Курщину РФ найменше своїх військових забрала з Херсонського напрямку. Там чисельність угрупування російської армії суттєвих змін не зазнала.
  • Збройні Сили України продовжують ведення оборонної операції на Херсонському напрямку. Українські військові вийшли з Кринків на інші позиції на лівобережжі Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів