Підтримати нас

Армія РФ активізувала штурми на Херсонщині: заява Сальда про наступ на правобережжя – ІПСО

09 вересня 2024 21:21
923
Поширити:
Зруйнований окупаційними військами Антонівський міст. Фото: Сергій Нужненко, Радіо Свобода

Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.

Про це повідомив виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло «Новинам Приазов’я».

За його словами, в контексті всієї ситуації вздовж лінії фронту середньодобовий показник складає приблизно 170 атак. З них частка, яка припадає на Придніпровський напрямок, становить менше від 2%.

“Тому сказати чітко, що ворог на цьому напрямку активізувався з метою наступу на Правобережжя, як про це голосом заявляє той же Сальдо, ми сказати в принципі не можемо. В чому глобально може бути їхній задум? Їм би дуже хотілося захопити або взяти під контроль ті острови, які частково контролюються досі Силами оборони України”, – додав виконавчий директор.

Водночас Дмитро Жайло каже, що заява Сальда про потенційний наступ російських військ на правобережжя Херсонщини – це частина російської інформаційної психологічної операції.

Він зазначив, що з Херсонського напрямку РФ перекидала свої війська на Курщину.

Як розповів начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький, лінії оборони є вздовж берегової лінії річки Дніпро й інших річок в басейні. Також є друга, яка проходить вздовж всіх населених пунктів, але на деякій відстані від узбережжя. Будівництво цих ліній завершено.

Окрім цього, за його словами, частин земель замінована, щоб армія РФ не мала шансів на просування.

  • В ефірі “Вгору” речник ОСУВ “Таврія” розповідав, що на Курщину РФ найменше своїх військових забрала з Херсонського напрямку. Там чисельність угрупування російської армії суттєвих змін не зазнала.
  • Збройні Сили України продовжують ведення оборонної операції на Херсонському напрямку. Українські військові вийшли з Кринків на інші позиції на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше речник ОСУВ "Таврія" розповів, що після відносно невеликої паузи на південних напрямках інтенсивність штурмових дій із боку армії РФ та кількість обстрілів поступово зростають до попередніх показників. Найбільша кількість атак військових РФ зосереджена в районі українських плацдармів на лівому березі Дніпра – "островів", північніше населеного пункту Кринки Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів