Підтримати нас

На Курщину РФ найменше військових забрала з Херсонського напрямку

07 вересня 2024 10:46
280
Поширити:
Фото: росЗМІ

На Курщину РФ найменше військових забрала з Херсонського напрямку. Там чисельність угрупування російської армії суттєвих змін не зазнала.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій.

Імовірно, для них Херсонський напрямок залишається важливим. З дописів російських військкорів, пропагандистів видно, що вони тут чекають наступу ЗСУ, чекають висадку десанту на Кінбурнській косі та в Криму, додав речник.

“Зокрема, на Кінбурнській косі вже відбувалося висадка десанту силами ГУР та інших наших підрозділів спецпризначення. Також у силу деяких інших обставин вони утримують майже те саме угруповання за чисельністю в Херсонській області”, – розповів Лиховій.

Водночас з інших напрямків, зокрема, із Запорізького забирали в Курську область полки, бригади, подекуди батальйони, зазначив Дмитро Лиховій.

Окрім цього, за його словами, плацдарм ЗСУ на лівобережжі Херсонщини стримує окупаційні війська для подальшого розгортання і наступу, а також перекидання їхніх військових на інші ділянки фронту.

  • Збройні Сили України продовжують ведення оборонної операції на Херсонському напрямку. Українські військові вийшли з Кринків на інші позиції на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше речник ОСУВ "Таврія" розповів, що після відносно невеликої паузи на південних напрямках інтенсивність штурмових дій із боку армії РФ та кількість обстрілів поступово зростають до попередніх показників. Найбільша кількість атак військових РФ зосереджена в районі українських плацдармів на лівому березі Дніпра – "островів", північніше населеного пункту Кринки Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів