Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини зросла інтенсивність штурмів армії РФ, – ОСУВ “Таврія”

12 вересня 2024 16:32
155
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На півдні Збройні Сили України (ЗСУ) продовжують оборонну операцію. Також за останній час зросла інтенсивність штурмів армії РФ на лівобережжі Херсонщини. 

Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі Армія TV.

За останні п’ять днів на Придніпровському напрямку зафіксували 46 боєзіткнень, розповів Лиховій.

За словами речника, дещо змінилися географія тиску окупаційних військ. Якщо раніше російські військові штурмували плацдарми ЗСУ трохи північніше зруйнованого села Кринки, куди відійшли наші підрозділи на лівобережжі. То зараз військові РФ штурмують малими піхотними групами різні острови по великій протяжності лівого берега Дніпра й східніше Кринків, і ближче до Херсона. Так вони намагаються розвідати оборону

“Якщо подивитися на мапу Deepstate є досить широка сіра зона. Схоже на те, що вони набралися сміливості та взялися якось цю сіру зону потроху пробувати захоплювати. Однак їм це не вдається. Їхні штурмові дії успіху не мають”, – стверджує речник ОСУВ “Таврія”.
  • 11 вересня на Херсонському напрямку Збройні Сили України (ЗСУ)  вперше знищили радіокеровані човни окупаційних військ.
  • Раніше на лівобережжі Херсонщини Збройні Сили України знищили склад зберігання човнів.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” речник ОСУВ “Таврія” розповідав, що на Курщину РФ найменше своїх військових забрала з Херсонського напрямку. Там чисельність угрупування російської армії суттєвих змін не зазнала.
  • Збройні Сили України продовжують ведення оборонної операції на Херсонському напрямку. Українські військові вийшли з Кринків на інші позиції на лівобережжі Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів