Підтримати нас

Військові РФ активізувалися на Херсонському напрямку, – речник Сил оборони

12 жовтня 2024 15:27
863
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

З понеділка, 7 жовтня військові РФ активізувалися на Херсонському напрямку. Кожен день там відбувається по 5-7 боєзіткнень.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин в ефірі FREEДОМ.

Окупаційні війська намагаються штурмувати невеликими піхотними групами. Також вони намагаються форсувати Дніпро та атакувати острови, які контролюють Збройні Сили України, додав речник. 

За його словами, минулого тижня армія РФ провела ротацію та логістичне забезпечення своїх військових на Херсонщині. 

“Російські війська будуть нарощувати свої сили та збільшувати кількість штурмів”, – розповів Владислав Волошин. 
  • Близько 50 тисяч військовослужбовців з інших напрямків російська армія наразі перекинула в Курську область РФ. Своїми діями російське командування послабило свої угруповання на інших напрямках в Україні, зокрема на Запорізькому, Херсонському й Краматорському.
  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування.
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій. Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів