Підтримати нас

На Херсонському напрямку спостерігається ескалація боїв – ОСУВ “Таврія”

14 вересня 2024 20:38
374
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На Херсонському напрямку спостерігається  ескалація   планомірне нарощування військової сили держави, армії.   бойових дій та окупаційні війська намагаються штурмувати позиції ЗСУ. 

Про це повідомив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі “Єдині новини”.

Він зазначив, що російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми. 

“У (ред. армії РФ) не вистачає ресурсів та резервів для того, щоб вести повноцінні наступальні штурмові дії на кількох напрямках одразу. Для них в пріоритеті Покровський та Курахівський напрямки в Донецькій області. З багатьох міркувань їм потрібно перекидати підрозділи на Курський напрямок”, – додав він.  

Також Лиховій зазначив, що на Придніпровському напрямку російські військові намагаються підійти ближче до берега Дніпра і взяти під контроль його основне русло. А також вони туди перенаправляють додаткові сили.

  • Дмитро Лиховій повідомляв, що підрозділи Сил Оборони України продовжують утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Періодично вони займають там близько 7 локацій.
  • На Херсонському напрямку 12 вересня станом на 16:00 російські військові двічі штурмували позиції ЗСУ. Упродовж останнього тижня на цьому напрямку зафіксували близько 60 штурмів армії РФ.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів