Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають в позиції оборони: коментар співзасновника Deep State

19 вересня 2024 18:58
96
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають в позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування. 

Про це в ефірі “Вгору” розповів співзасновник та аналітик проєкту Deep State Роман Погорілий.

“Давно поставлена крапка в районі Кринків, то там активізації великої немає. Вони [російські військові] там познімали певні підрозділи з району Кринків і притягнули їх на Курщину чи на інші ділянки фронту”, – додав Роман.

За його словами, на Херсонському напрямку в основному триває контрбатарейна боротьба, застосування дронів і контрдиверсійні дії. Також рух окупаційних військ фіксується на островах у дельті Дніпра.

Співзасновник Deep State зазначив, що російські війська обстрілюють та скидають вибухівок з дронів на правобережжі Херсонщини, аби дестабілізувати ситуацію в регіоні. Також він додав, що нібито контрнаступ армії РФ на правий берег – це вкиди Росії.

  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій.  Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.
  • Підрозділи Сил Оборони України продовжують утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Періодично вони займають там близько 7 локацій.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів