Підтримати нас

ISW: на Херсонському напрямку тривають бої на острові Білогрудий

15 вересня 2024 17:51
787
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

13 та 14 вересня тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на острові Білогрудий (на південний захід від Херсона), на острові Козацький (на північний схід від Херсона) та на острові Мілкий (на північний схід від Херсона), йдеться у повідомленні.

Зазначається, що там діють підрозділи російської 144-ї та 205-ї мотострілецької бригади, 337-го повітряно-десантного полку, 28-го мотострілецького полку, 126-ї бригади берегової оборони та 61-ї бригади морської піхоти.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 16:00 15 вересня окупаційні війська чотири рази штурмували позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Два боєзіткнення ще тривають.

  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій.  Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.
  • Підрозділи Сил Оборони України продовжують утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Періодично вони займають там близько 7 локацій.
  • Попри активізацію штурмових дій окупаційних військ на Херсонщині, вони не мають на цьому напрямку угруповання, яке могло б піти у наступ на правий берег Дніпра.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів