Підтримати нас

Стало відомо, скільки російської техніки знищили «Птахи Мадяра» на лівобережжі Херсонщини

Вгору
03 березня 2024 18:57
588
Поширити:

У березні Командир 414-го окремого батальйону ударних безпілотних авіаційних систем МП ЗСУ «Птахи Мадяра» Роберт Бровді оприлюднив звіт про знищення та пошкодження російської техніки в районі села Кринки Херсонської області.

За його даними, з 5 жовтня 2023 року по 29 лютого 2024 року українські військові знищили 10 танків, 24 ББМ, 21 БТР, 24 вантажівки, 120 автівок, 11 човнів, 1 РСЗВ, 77 антен і камер, 21 склад боєкомплекту, 8 укриттів, 4 РЕБ, 6 артилерійських установок, 27 військових окупаційних військ.

Також “Птахи Мадяра” за цей період пошкодили 40 танків, 42 ББМ, 60 БТР,  80 вантажівки, 280 автівок, 17 човнів, 4 РСЗВ, 81 антену і камеру, 29 складів боєкомплектів, 160 укриттів, 5 РЕБ, 91 артилерійську установку, 95 військових армії РФ.

  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків
  • Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини. 16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 17 грудня, Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» сказав, що він обурений цією статтею та назвав її маніпулятивною. 
  • 21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • 20 лютого Міністр оборони Росії заявив, що армія РФ взяла під контроль населений пункт Кринки Херсонської області.
  • Однак Сили оборони півдня України спростували інформацію щодо заяв російського командування про зачищення українських плацдармів на лівобережжі Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ