Підтримати нас

Командир роти «Птахи Мадяра» відреагував на статтю NYT щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
Автор статті
18 грудня 2023 08:52
1,407
Поширити:

Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» 59-ої ОМПБр Роберт Бровді сказав, що він обурений статтею The New York Times (NYT) щодо доцільності ведення бойових дій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини навколо села Кринки та назвав її маніпулятивною.

Коментар Бровді опублікував на своєму каналі.

“Не хочу зазіхати на ваше право висвітлювати свою позицію, нехай і суб'єктивну, але хочу звернути увагу на злочинну маніпуляцію. Сподіваюсь не замовну, але не всеоцінюючу в гонитві за сенсацією та гонорарами”, – сказав “Мадяр”.

За його словами, на Херсонському напрямку на виконанні бойових задач, він перебуває з початку наступу, тобто жовтня 2023 року.

“Ворог, не жаліючи засобів, полює особисто за мною та кожним екіпажем “Птахів Мадяра” та скидає на них ФАБ-1500”, – додав Мадяр.

Він зазначив, що знімати емоційні враження військовослужбовців, які повернулися із лівого берега, нормально для фільму Netflix. Знімати їх для узагальнювального висновку щодо позицій – це маніпулювання свідомістю читачів.

Бровді додав, що стаття NYT, яка містить коментарі окремих військових, не дає об'єктивної картини подій.

Крім того, він розповів, що зустрічався з цими журналістами:

“Я не дав їм інтерв'ю, не дивлячись на впливовість видання, тому що за чашкою чаю, я відчув занепокоєння стосовно зацікавленості ними в отриманні будь-якими способами інформації щодо доцільності нашої визвольної боротьби на лівому березі. Я не брав участі у розмові, аби не дати меседжів, якими можна було б маніпулювати”.

Також він розповів, що майже за 2,5 місяці, вони вразили 450 одиниць техніки армії РФ, із них 153 повністю знищені, також російські війська втратили понад 500 дронів.

16 грудня, New York Times оприлюднила інтерв'ю з кілька українськими морпіхами й солдатами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння з приводу великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ