Підтримати нас

“Глобальних успіхів немає”: офіцер ТРО розповів, що відбувається на Херсонському напрямку

Vgoru
Автор статті
21 грудня 2023 17:14
1,275
Поширити:

Наразі глобальних успіхів немає, адже в окупаційних військ більше артилерії, більше технічних засобів. Також у них перевага у FPV-дронах.

Про це повідомляє Ґрунт, зі слів офіцера однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині. 

“Їхні комплекси розвідки з неба не сходять. Хотілося б більше контрребівських приблуд. Ну і, звісно, артилерія, боєприпаси, щось більш ефективне й потужніше, ніж у нас є”, – додав військовий.

За його словами, морська піхота доклала багато зусиль, форсували Дніпро, просувалися плавнями, аби прорватися, але є загиблі та поранені.

“Без належної артпідготовки, без переваги в повітрі це надзвичайно складно”, – сказав офіцер.

Крім того, він розповів, що багно, холод, дощ, переохолодження ускладнюють роботу українських військових.

Також є проблема з човнами та пальним. Човнів не вистачає, кожного дня їх знищують. 

“Мотори слабкі й також сиплються, бо пальне військове. І воно погано себе зарекомендувало, доводиться купувати розхідники: ті ж самі гвинти, свічки. Часто в цих питаннях стикаємося з совковими принципами – потрібна купа заявок, а запчастин немає, і взагалі немає на балансі того чи іншого спорядження, чи устаткування, і не передбачений його ремонт”, – наголосив військовий.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. 16 грудня, New York Times оприлюднила інтерв'ю з кілька українськими морпіхами й солдатами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 17 грудня, Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» сказав, що він обурений цією статтею та назвав її маніпулятивною. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ