Підтримати нас

Сили оборони півдня відреагували на заяву російського командування щодо Кринок на Херсонщині

Вгору
Автор статті
20 лютого 2024 23:44
298
Поширити:

Сили оборони півдня України спростували інформацію щодо заяв російського командування про зачищення українських плацдармів на лівобережжі Херсонщини.

“Окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережжі Херсонщини, вдалися до маніпуляцій та фальсифікації фактів”, – йдеться в повідомленні.

Сили оборони зазначили, що українські військові утримують плацдарми, ліквідовують російських військових та їхню техніку.

У Генштабі ЗСУ у своєму стандартному зведенні повідомили, що станом на 18:00 упродовж 20 лютого окупаційні війська один раз атакували позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.

  • Раніше Міністр оборони Росії Сергій Шойгу 20 лютого заявив, що армія РФ взяла під контроль населений пункт Кринки Херсонської області.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків
  • Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини. 16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 17 грудня, Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» сказав, що він обурений цією статтею та назвав її маніпулятивною. 
  • 21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
  • 11 лютого з’явилися геолокаційні кадри, на яких видно, що українські Сили оборони здобули незначні територіальні здобутки в Кринках на лівобережжі Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ