Підтримати нас

Скільки разів армія РФ штурмувала позиції ЗСУ на Херсонському напрямку

26 жовтня 2024 20:31
122
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На Херсонському напрямку армія РФ 4 рази штурмувала позиції ЗСУ. Всі атаки українські військові відбили.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Окрім цього, окупаційні війська завдали авіаудару по селу Львове Бериславського району на Херсонщині. 

Станом на 26 жовтня 16:00 відбулося 90 боєзіткнень. На Курахівському напрямку відбулося 11 боєзіткнень, на Покровському напрямку – 20, на Лиманському – 12, на Куп'янському – 5, на Харківському – 7, на Оріхівському – 1, на Лиманському – 12, на Сіверському – 2, на Торецькому – 6, на Курахівському – 11.

За даними Інституту вивчення війни, 24 і 25 жовтня російські війська продовжували атакувати лівобережжя Херсонщини. На цьому напрямку продовжують діяти підрозділи російської 80-ї арктичної бригади (14-й армійський корпус (АК) Ленінградського військового округу (ЛВО) та російського загону БАРС-33 (Бойовий резерв ЗС РФ).

Як інформують Сили оборони півдня, упродовж 25 жовтня на Херсонському напрямку зафіксували 3 штурми російських військ.

  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування. 
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій. Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.
  • Підрозділи Сил Оборони України продовжують утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Періодично вони займають там близько 7 локацій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів