Підтримати нас

ISW: на Херсонському напрямку ЗСУ мають перевагу у використанні дронів

25 червня 2024 12:23
272
Поширити:
безпілотник, ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

На Херсонському напрямку українські військові мають перевагу у використанні безпілотників над армією РФ.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, російський військовий блогер стверджував, що російські війська взяли під контроль невизначені острови в дельті річки Дніпро після ведення «кривавих боїв». Однак згідно з даними російських джерел, невеликі групи української піхоти контратакують і мають перевагу.

24 червня тривали позиційні бої біля Кринків на лівобережжі Херсонщини.

Як повідомляють Сили оборони півдня, окупаційні війська за минулу добу 6 разів штурмували позиції ЗСУ.

  • В ефірі “Вгору” колишній речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • У звіті Інституту вивчення війни (ISW) аналітики писали, що окупаційні війська часто не можуть евакуювати своїх військових з островів у дельті Дніпра на Херсонському напрямку. Це пов'язано з постійними проблеми з човнами в армії РФ. Також унаслідок активного застосування українськими військовими безпілотників у цьому районі.
  • 28 квітня підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі. Ексначальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига, що розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області, покращить контрдиверсійні заходи.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів