Підтримати нас

В армії РФ не вистачить ресурсів та часу, щоб повернути контроль над островами на Дніпрі – Плетенчук

27 травня 2024 19:20
307
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.

Про це в ефірі "Вгору" розповів Речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

За словами речника, армія РФ втрачає багато живої сили намагаючись висадитись на острови, адже фактично це відкрита вода, яка легко прострілюється.

Для ЗСУ утримання позицій на островах Мілкий, Фролова та Нестрига є способом поліпшити своє тактичне положення.

“Тобто це десь можливість ближче підібратися до позицій (ред. армії РФ), щоб використовувати якісь інші засоби вогневого ураження. Наприклад, якийсь міномет”, додає Дмитро Плетенчук.

За його словами, позиці на островах допомагають українським військовим розширити можливості для подальших маневрів, саме тому армія РФ періодично намагається їх відбити.

“Фактично та сама Нестрига це вже правий берег. І для них так само важливо мати плацдарм з іншого берега. Так само як і для нас важливо мати його на лівобережжі”, каже речник Сил оборони.

  • 28 квітня підрозділам ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига, що розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області, покращить контрдиверсійні заходи.
  • У звіті Інституту вивчення війни (ISW) аналітики зазначили, що окупаційні війська часто не можуть евакуювати своїх військових з островів у дельті Дніпра на Херсонському напрямку. Це пов'язано з постійними проблеми з човнами в армії РФ. Також унаслідок активного застосування українськими військовими безпілотників у цьому районі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів