Підтримати нас

ЗСУ на Херсонському напрямку встановили контроль над островом Нестрига – Сирський

28 квітня 2024 18:02
1,162
Поширити:
ЗСУ на Херсонському напрямку встановили контроль над островом Нестрига
Скриншот з Google maps

У південних областях України, а саме у в Запорізькій та Херсонській областях наразі напружена бойова обстановка. Проте армії РФ не вдалося просунутися на жодному з напрямків.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами на Херсонському напрямку російські військові не полишають спроб вибити українські війська з Кринків. 

Підрозділам ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі, йдеться в дописі.

  • Нещодавно стало відомо, що у результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • Українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови опублікували відео, на якому показано який вигляд має село Кринки на лівобережжі Дніпра, де щодня точаться запеклі бої.
  • 17 квітня аналітики Інституту вивчення війни у звіті, посилаючись на російські джерела, писали, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • Раніше Інституту вивчення війни повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що окупаційні війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ