Підтримати нас

Який вигляд зараз мають Кринки на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
24 квітня 2024 14:21
400
Поширити:
Скриншот з відео @libkos в інстаграмі

За село Кринки на лівобережжі Херсонщини точаться запеклі бої щодня. Українські військові утримують свої позиції під постійними обстрілами.

Відео того, який вигляд має село на лівому березі Дніпра зараз, опублікували українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови.

“Десь там, серед цих руїн – садиба українського письменника Остапа Вишні, його місце сили. Напередодні повномасштабного вторгнення її відновили та зробили музей”, – пишуть фотографи.
  • 24 лютого 2022 року, село Кринки окупували російські війська.
  • 6 червня 2023 року, внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС, було затоплено через близькість до нижньої течії річки Дніпро.
  • В кінці жовтня 2023 року бійці 35 окремої бригади морської піхоти висадилися та захопили плацдарм у селі. У лютому 2024 року ЗСУ підняли в селі прапор України, у населеному пункті продовжувалися бої.
  • Аналітики Інституту вивчення війни у звіті, посилаючись на російські джерела, пишуть, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • Раніше Інституту вивчення війни повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що окупаційні війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ