Підтримати нас

ISW: ЗСУ розширили плацдарм у районі Кринків на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
17 квітня 2024 21:22
1,156
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті, посилаючись на російські джерела, пишуть, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.


Інший російський військовий блогер стверджує, що окупаційні війська просунулися в центрі села Кринки на Херсонщині на ширину до 400 метрів і в глибину до 100 метрів.

“Проте аналітики ISW не спостерігали візуального підтвердження щодо заявлених досягнень”, – йдеться в повідомленні.

Також у звіті йдеться, зі слів речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, що російська авіація раз на тиждень підлітає ближче до лінії фронту для скидання керованих авіабомб на Херсонщину.

  • Раніше аналітики зазначали, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що російські війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
  • За даними командира Роберта Бровді, з 5 жовтня 2023 року по 29 лютого 2024 року в районі села Кринки українські військові знищили 10 танків, 24 ББМ, 21 БТР, 24 вантажівки, 120 автівок, 11 човнів, 1 РСЗВ, 77 антен і камер, 21 склад боєкомплекту, 8 укриттів, 4 РЕБ, 6 артилерійських установок, 27 військових окупаційних військ. 
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ