Підтримати нас

Російська армія просунулась в районі Кринків на Херсонщині - ISW

12 квітня 2024 09:26
297
Поширити:
Фото: Сили оборони півдня України

Російські війська нещодавно просунулися поблизу українського плацдарму на лівому березі Дніпра та на островах у Дніпрі.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW),

Аналітики зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).

Позиційні бої на лівобережжі Херсонщини, у тому числі поблизу Кринків, тривали протягом 11 квітня.

Російські джерела заявили 11 квітня, що військові РФ відбили штурми українських диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися висадитися на лівобережжі Херсонської області та на бурову платформу в Чорному морі. 

Оперативний центр Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) заявив, що невстановлені російські сили відбили спробу висадки української диверсійно-розвідувальної групи на Тендрівській косі (на захід від Скадовська і на березі Чорного моря).

“ФСБ також заявила, що співробітники ФСБ запобігли висадці української диверсійно-розвідувальної групи на бурову установку в районі Штормового газового родовища в Чорному морі”, – пише ISW.
  • Наталія Гуменюк повідомила, що вже декілька місяців окупаційні війська намагаються вибити українських військових з плацдармів на лівобережжі Херсонщини, але вони не мають успіху. Через це постійно шукають нові тактики.
  • Агенти “АТЕШ” писали, що військову техніку, яку російські окупанти перекинули з селища Азовського у бік Джанкоя, спрямували на Херсонський напрямок після ударів українських FPV-дронів.
  • Раніше в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк повідомляла, що армія РФ втрачає до 70% військових на штурмах. Продовжує діяти заборона російського командування на використання бронетехніки.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ