Підтримати нас

Армія РФ втрачає до 70% військових на штурмах: Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Вгору
Автор статті
28 березня 2024 10:47
298
Поширити:
Фото: Мстислав Чернов

Українські Сили оборони тримають плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини, насамперед на успішність оборони та атак впливають погодні умови.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, останнім часом на лівому березі Дніпра погіршилися погодні умови. Є штормове попередження, підвищена туманність, дощі й інші види опадів.

“Навіть мряка часом впливає дуже потужно, бо вона має значення для активності безпілотної ворожої розвідки, автонаведення й роботи артилерії та FPV-дронів, як ворога, так і наших ”, – додає Гуменюк.
 Вона зазначає, що Сили оборони підтримують українські підрозділи на Лівобережжі Херсонщини контрбатарейною боротьбою, а саме артилерійським вогнем і застосуванням дронів.

Армія РФ не припиняє спроб вибити українські підрозділи з Кринків на лівому березі Дніпра, 27 лютого російські військові тричі штурмували населений пункт.

За словами Гуменюк, низька кількість штурмів свідчить про те, що російській армії дуже складно набирати штурмові підрозділи.

“Морально-психологічний дух окупантів на Лівому березі занепав дуже сильно. У них уже є потужні втрати й вони знають, що 60-70% особового складу втратять на штурмі й саме тому їм дуже важко зібратися докупи та піти на штурм”, – розповідає Наталія Гуменюк.
Вона додає, що на низьку ефективність російських штурмів впливає й заборона командування на використання бронетехніки.

“Скоріше за все, вони все ж таки її притримують (ред. бронетехніку), бо розуміються і певною мірою вірять у Сили оборони, що просування наших військ усе одно відбудеться. Або ж очікують покращення погоди, коли буде більш просохлий ґрунт і застосування бронетехніки буде ефективнішим”, – каже Гуменюк.
За її словами, навіть на Запорізькому напрямку, коли російські військові проводять суходільні штурми, вони не застосовують бронетехніку, або залучають її досить обмежено.

“Але там ворог має підтримку з повітря й на Запорізькому напрямку частіше використовується тактична авіація. Що стосується Херсонського напрямку, тут ворог з авіацією дуже обережний”, – розповідає Наталія Гуменюк.

  • Раніше речник УДА Сергій Братчук казав, що на лівобережжі Херсонщини зменшилася кількість російських штурмів. Імовірно, це пов'язано з ротацією армії РФ. Однак вони знову будуть атакувати плацдарми ЗСУ, адже є дедлайни та заяви військового керівництва нібито про зачищення Кринків.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ