Підтримати нас

Чому зменшилася кількість російських штурмів на лівобережжі Херсонщини

Вгору
Автор статті
06 березня 2024 22:46
520
Поширити:

На лівобережжі Херсонщини зменшилася кількість російських штурмів, імовірно, це пов'язано з ротацією армії РФ. Однак вони знову будуть атакувати плацдарми ЗСУ, адже є дедлайни та заяви військового керівництва нібито про зачищення Кринків.

Про це повідомив речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в інтерв'ю Фокусу.

Також він додав, що від села залишилися одні руїни, але ЗСУ тримають свої позиції на лівому березі. На Херсонському напрямку російське командування залучило мотострілецькі полки, танковий полк, підрозділ 810-ї морської піхоти та два полки 104-ї дивізії ПДВ.

“Якщо військові РФ і атакують, то без використання бойової техніки. Бойова техніка – жирна ціль і вона нашими дронами знищується”, – зазначив Братчук.

  • 5 березня російські військові штурмували позиції ЗСУ 3 рази, 4 березня – 2, 3 березня – 1, 2 березня не зафіксовано не одного штурму.
  • З 5 жовтня 2023 року по 29 лютого 2024 року в районі села Кринки українські військові знищили 10 танків, 24 ББМ, 21 БТР, 24 вантажівки, 120 автівок, 11 човнів, 1 РСЗВ, 77 антен і камер, 21 склад боєкомплекту, 8 укриттів, 4 РЕБ, 6 артилерійських установок, 27 військових окупаційних військ. 
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • 20 лютого Міністр оборони Росії заявив, що армія РФ взяла під контроль населений пункт Кринки Херсонської області. Однак Сили оборони півдня України спростували інформацію щодо заяв російського командування про зачищення українських плацдармів на лівобережжі Херсонщини.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ