Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини військові РФ шукають нові тактики ведення бою, – Гуменюк

Автор статті
04 квітня 2024 10:40
239
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Вже декілька місяців окупаційні війська намагаються вибити українських військових із плацдарму на лівобережжі Херсонщини, але вони не мають успіху. Через це постійно шукають нові тактики.

Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафону «Єдині новини».

Вона додала, що наразі російські військові спробували максимально розосередити зусилля підрозділів Сил оборони України й дрібними групами атакувати з різних напрямків Через це кількість штурмів зросла: раніше було 1-2 атаки на добу, то в останні два дні фіксуємо 7-8.

“Російські окупанти намагаються знайти для себе ефективний спосіб, оскільки їхнє командування вимагає результату, а його немає”, – розповіла Гуменюк.

Речниця зазначила, що потрібно більше систем РЕБ. Водночас додала, що результат роботи РЕБ української армії – 50% дронів не досягають цілі.

  • Агенти “АТЕШ” писали, що військову техніку, яку російські окупанти перекинули з селища Азовського у бік Джанкоя, спрямували на Херсонський напрямок після ударів українських FPV-дронів.
  • Раніше в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк повідомляла, що армія РФ втрачає до 70% військових на штурмах. Продовжує діяти заборона російського командування на використання бронетехніки.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ