Підтримати нас

ISW: ЗСУ просунулися в районі села Кринки на лівобережжі Херсонщини

Автор статті
25 квітня 2024 08:57
816
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

У результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

За їхніми даними, це підтверджено геолокаційними кадрами від 24 квітня.

“Геолокаційні кадри показують, що українські сили незначно просунулися в Кринках, підтверджуючи, що Сили оборони України все ще утримують позиції в населеному пункті”, – йдеться в повідомленні.

  • У середині жовтня 2023 року український безпілотник із національним синьо-жовтим стягом замайорів над Кринками саме в той момент, коли військові 73-го морського центру спеціальних операцій ім. кошового отамана Антіна Головатого переправився на лівобережжя Херсонщини.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • Нещодавно українські фотографи Владислава та Костянтин Ліберови опублікували відео, на якому показано який вигляд має село Кринки на лівобережжі Дніпра, де щодня точаться запеклі бої.
  • 17 квітня аналітики Інституту вивчення війни у звіті, посилаючись на російські джерела, писали, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • Раніше Інституту вивчення війни повідомляв, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 квітня, вказують на те, що окупаційні війська просунулися в районі Кринків. Військові РФ розпочали активну діяльність у південній частині острова Великий Потьомкінський (на північ від Голої Пристані).
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ