Підтримати нас

В заповіднику "Асканія-Нова" окупаційна влада незаконно створила протипожежні прокоси та розриви. ОНОВЛЕНО

15 липня 2024 15:50
348
Поширити:
Фото: окупаційне медіа

На території окупованого заповідника "Асканія-Нова" незаконна влада створила протипожежні прокоси та розриви на території у близько 700 гектарів.

Про це повідомляє пропагандистське медіа Херсонщини “Таврія”.

Ці дії нібито допоможуть запобігти поширенню вогню у разі виникнення пожежі.

Також окупаційна влада заявила, що в "Асканії-Нова" буцімто відбулось оновлення  мінералізованих смуг   Мінералізо́вана сму́га — лінійна ділянка, що межує з лісовим масивом, штучно звільнена від горючих матеріалів.   загальною протяжністю 82 кілометри.

Оновлено. Законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” повідомив, що такі заходи не абсолютний запобіжник вогню.

  • Територію, де розташований заповідник “Асканія-Нова”, армія РФ окупувала в перший день повномасштабного вторгнення в Україну. Наприкінці березня 2023 року окупаційна влада встановила над ним повний контроль.
  • 5 грудня 2023 року російське пропагандистське медіа повідомляло, що до окупованого заповідника в Херсонській області доставили сім тварин із Росії. Водночас законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” сказав, що так вони прикривають вивезення тварин. Стрілець написав, що з “Асканія-Нова” окупаційна влада вивезла по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида.
  • У грудні цього ж року Нацполіція повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному Дмитру Мещерякову, який із березня 2023 року очолює захоплений російськими окупантами біосферний заповідник "Асканія-Нова".
  • У заповіднику є проблеми через відсутність наукового супроводу, адже наукові співробітники відмовилися від співпраці з російськими окупантами, а технічний персонал, який залишився в установі, забезпечує лише елементарні технологічні процеси. В ефірі “Вгору” законний директор розповів, що загинула практично вся колекція Кафрського буйвола через переохолодження.
  • Теплолюбний вид до холодів утримували на відкритому просторі. Це результат бездіяльності окупаційної адміністрації заповідника. Також загинула значна кількість сайгаків.
  • У квітні 2024 року окупаційна влада відкрила для відвідувачів захоплений біосферний заповідник “Асканія-Нова”. У коментарі Медіаплатформі “Вгору” законний директор заповідника Віктор Шаповал зазначив, що це небезпечно, адже “Асканія-Нова” розташована недалеко від зони активних бойових дій.
  • 27 червня 2024 року 7 зебр Чапмана з Асканії-Нова незаконно вивезли до анексованого Криму.
  • Збитки через вивезення російськими окупантами тварин із біосферного заповідника “Асканія-Нова” на лівобережжі Херсонщини становлять понад  60 млн гривень.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів