Підтримати нас

До “Асканії-Нова” із Росії доставили сім нових тварин. Законний директор заповідника прокоментував це

Автор статті
05 грудня 2023 08:12
620
Поширити:

Російське пропагандистське медіа повідомляє, що до окупованого заповідника "Асканія-Нова" у Херсонській області доставили сім тварин із Росії. Водночас законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” сказав, що так вони прикривають вивезення тварин.

“За останні два роки колекція  зоопарку біосферного заповідника "Асканія-Нова" вперше поповнилася новими мешканцями”, – пише пропагандистське видання.

Зазначається, що туди доставили два самці антилопи Канна, пару яків домашніх, двогорбих верблюдів і самця гуанако.

Фото з окупаційної сторінки заповідника

“Цією передачею вони прикрили вивезення групи асканійських тварин. По факту це незаконний обмін. Поки не можу розголошувати деталі”, – прокоментував законний директор “Асканії-Нова” Віктор Шаповал.

Медіаплатформа "Вгору" не може перевірити правдивість інформації через окупацію лівобережної Херсонщини російськими військами.

Раніше повідомлялося, що із заповідника “Асканія-Нова” вивозять тварин до краснодарського зоопарку “Сафарі-Парк”. Тоді підписали відповідну угоду про співробітництво між незаконним директором херсонського заповідника й керівником краснодарського зоопарку.

Це не перший випадок, раніше окупаційний директор приватного ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков також підписував договір із псевдодиректором заповідника Дмитром Мещеряком про вивезення тварин з Асканії.

“Не може бути науки там, де немає науковців”. Дивіться наше відео про те, як заповідник Асканія-Нова працює в окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ