Підтримати нас

Що відомо про вивіз тварин з окупованого заповідника “Асканія-Нова”

Vgoru
Автор статті
06 листопада 2023 14:51
889
Поширити:

Центр національного спротиву повідомив, що із заповідника “Асканія-Нова”, який розташований в окупованому Чаплинському районі Херсонської області, вивозять тварин до краснодарського зоопарку “Сафарі-Парк”.

Директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі Медіаплатформі “Вгору” розповів, що тварин поки не вивозять, але “мав місце” факт підписання угоди.

“На сьогодні переміщення тварин не спостерігається. Водночас загрози абсолютно реальні. Міндовкілля, НААН, ЮНЕСКО про ситуацію поінформовані”, – розповів Шаповал.

Раніше на окупаційному телеграм-каналі з'явився допис щодо підпису угоди про співробітництво між незаконним директором херсонського заповідника й керівником краснодарського зоопарку “Сафарі-Парк”.

Крім того, там йдеться про “взаємовигідний обмін тваринами та музейними експозиціями, організацію тимчасового утримання тварин”.

Це не перший випадок, раніше окупаційний директор приватного ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков також підписував договір із псевдодиректором заповідника Дмитром Мещеряком про вивезення тварин з Асканії.

“Не може бути науки там, де немає науковців”. Дивіться наше відео про те, як заповідник Асканія-Нова працює в окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ