Підтримати нас

Окупанти можуть вивезти червонокнижних тварин з Асканії-Нова

Vgoru
Автор статті
11 жовтня 2023 09:54
1,033
Поширити:

Окупанти можуть вивезти рідких червонокнижних тварин з Асканії-Нова. Законний директор Асканії Віктор Шаповал у коментарі “Вгору” сказав, що загроза цілком реальна.

Про намір окупантів заявив окупаційний директор приватного ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков. На відео 9 жовтня Олег Зубков підписує договір з псевдодиректором заповідника Дмитром Мещеряком про вивезення тварин з Асканії.

“Обмін тваринами ніхто не забороняв. В Асканії-Нова є дивовижні тварини, які живуть на інших континентах, які для нас сьогодні недоступні. А тут їх у надлишку. Якщо хтось хоче створити собі сім'ю бізонів, куланів або коней Пржевальського, джейранів, муфлонів, лан європейських та інших тварин, не обов'язково їхати до Індії. По гаялів, наприклад, чи по антилоп гну. Можна приїхати в Асканію-Нова”, – сказав у відео Олег Зубков.

Скриншот із відео з Дмитром Мещеряком (ліворуч) та Олегом Зубковим (праворуч)

Минулого року ми писали, що Олег Зубков вивіз до Криму тварин із мінізоопарку в Каховці. Колаборант розмістив відео, на якому особисто краде тварин із мінізоопарку.

Директор Асканії Віктор Шаповал сказав, що підписання договору мало що змінює, бо це лише намагання документально прикрити злочинні дії. А “сам договір підписала людина, що сидить в украденому кріслі за вкраденим столом украденою ручкою”. І попри все, говорить директор, ця загроза цілком реальна від часу захоплення установи.

Фото зі сторінки Асканії-Нова у фейсбуці

Ще у липні Віктор Шаповал давав інтерв’ю “Вгору”, в якому допускав таку можливість. 

“Історія з «евакуйованим» херсонським єнотом може набути набагато більших масштабів у «Асканії-Нова». Це теж абсолютно очевидні виклики та загрози, хоча до цього часу жодних підготовчих рухів у цьому напрямку не відбувається”, – сказав він тоді. 

Нагадаємо, з періоду початку окупації в Асканії-Нова було сім пожеж, останні дві з яких, а саме від 22 серпня та 1 вересня – завдали заповіднику найбільших збитків. Частота й масштаби пожеж об’єктивно спричинені окупацією та присутністю військ Росії на території заповідника.

“Не може бути науки там, де немає науковців”. Дивіться наше відео про те, як заповідник Асканія-Нова працює в окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ