Підтримати нас

Підозрюється в колабораціонізмі окупаційний директор “Асканії-Нова”

Vgoru
Автор статті
26 грудня 2023 14:15
463
Поширити:

Нацполіція повідомила про підозру в колабораціонізмі 48-річному Дмитру Мещерякову. Він із березня 2023 року очолює захоплений російськими окупантами біосферний заповідник "Асканія-Нова".

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генпрокурора. Про це повідомляє і Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, як керівник заповідника, Дмитро Мещеряков налагоджував співпрацю із зоопарками та сафарі-парками Росії. Він брав участь у конференціях та виставках, де приписував Росії досягнення українських дослідників у природоохоронній галузі. 

За скоєний злочин чоловіку загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як ідеться в підозрі, Дмитро Мещеряков народився в Херсоні. Центр журналістських розслідувань повідомляє, що він раніше працював в управлінні СБУ в Херсонській області.

Біосферний заповідник “Асканія-Нова” на Херсонщині окупований російськими військами з 24 лютого 2022 року. Понад рік установа функціонувала в автономному режимі, але в українському форматі.

З періоду початку окупації в Асканії-Нова було сім пожеж, останні дві з яких, а саме від 22 серпня та 1 вересня – завдали заповіднику найбільших збитків. Частота й масштаби пожеж об’єктивно спричинені окупацією та присутністю військ Росії на території заповідника.

У грудні 2023 року окупаційна адміністрація Біосферного заповідника "Асканія-Нова" незаконно обмінялася тваринами з заповідником та асоціацією Росії. Законний директор заповідника Віктор Шаповал у коментарі для “Вгору” сказав, що передачею тварин російські окупанти прикривають вивезення тварин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ