Підтримати нас

У яких окупованих населених пунктах Олешківської громади Херсонщини найскладніша ситуація

Вгору
Автор статті
19 лютого 2024 21:26
1,349
Поширити:
Наслідки обстрілу Олешок 22 січня

В Олешківській громаді на Херсонщині найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

За словами Гасаненко, деякі населені пункти по факту вже не існують на карті. Перш за все це село Кринки на лівому березі Дніпра, у якому зараз точаться активні бої.

Сильно пошкодженими є села Пойма (Заплава) та Піщанівка. Також Олешки зазнали значних руйнувань та потерпають від обстрілів дотепер.

Більш-менш не така критична ситуація у найбільш віддалених селах Костогризове та Раденськ, також частково це стосується і села Челбурда. 

“Жителів там, звісно, більше. А в тих населених пунктах, які я назвала, є такі, наприклад, як Кринки, де не залишилось життя” – розповідає Тетяна Гасаненко.
 За її словами, у селі Підстепне Олешківської громади станом на 19 лютого нараховується до двадцяти жителів, які досі там проживають.
  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив армією РФ Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто.
  • Раніше начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді.
  • Нещодавно в окупованих Олешках Херсонської області місцеві жителі помітили найманців з Африки.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ