Підтримати нас

У тимчасово окупованих Олешках відомо про 9 загиблих. Ще сотні людей залишаються на дахах будинків

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 14:48
2,712
Поширити:

Наразі відомо про дев’ятьох загиблих в Олешках. Через відсутність хорошого зв’язку неможливо встановити точну кількість зниклих безвісти.

Про це повідомив  в ефірі марафону "Єдині новини" голова Олешківської громади Євген Рищук.

“Вчора мені прийшло повідомлення, що в однієї людини дядько потонув. Там було написано, що зараз він перебуває в човні, а човен прив'язаний біля під'їзду, тому що затоплене кладовище та постає питання: куди ховати людей”, — розповідає Євген Рищук.

Він повідомляє, що евакуйовані з дахів своїх будинків люди в Олешках зібралися в будівлі школи. Російські війська сьогодні, 8 червня, обстріляли школу разом з евакуйованими людьми. Про постраждалих звідти поки інформації немає.

Також важко встановити кількість зниклих безвісти, тому що немає хорошого зв'язку з тимчасово окупованими Олешками.

“Росіяни роблять усе, щоби перешкоджати евакуації, там де люди самі хотіли виїжджати. Вони не надали ніяких транспортних засобів, нічого”, — стверджує очільник громади та додає, що вчора росіяни зняли один ролик, як вони заїхали в місто, ніби рятувати людей, і після того їх там більше не було.

Місто Олешки зовсім відрізане, стверджує голова, тому що рівень води дуже високий. Туди можна заїхати тільки на великій техніці або ж на човнах.

Уже дві доби як сотні людей перебувають на дахах власних будинків і не можуть евакуюватися, говорить Євген Рищук. Але з 1 години ночі 8 червня підняття води закінчилося і вона починає відходити.  

Нагадаємо, ЗСУ евакуювали родину, яка застрягла у власному домі в тимчасово окупованих Олешках. Українські військові раніше показали відео, де жінка з двома дітьми на даху будинку благали про порятунок.

Станом на 8 червня в Новій Каховці вода відступає — вона нижче Дніпровського проспекту. Найгірша ситуація з підтопленням у Корсунці. Більша частина місцевих жителів виїхала до сіл Піщане, Обривки, Масловка та Нові Лагері. Евакуацією окупаційна влада не займається. У Голій Пристані вода відступає, у деяких місцях — до 5 см.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ