Підтримати нас

У Новій Каховці та Голій Пристані вода відступає. Найгірша ситуація у Корсунці

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 13:06
542
Поширити:

Станом на 8 червня в Новій Каховці вода відступає — вона нижче Дніпровського проспекту. Найгірша ситуація в Корсунці. 

Про це Суспільному розповів Новокаховський голова Володимир Коваленко.

"Сьогодні начебто почали пускати людей із пропискою в житловий масив, щоби люди, які там є, зайшли, перевірили свої квартири, подивилися, скільки води в підвалах, скільки у квартирах, що з майном",– говорить Коваленко.

Найгірша ситуація з підтопленням у Корсунці. Більша частина місцевих жителів виїхала до сіл Піщане, Обривки, Масловка та Нові Лагері. Евакуацією окупаційна влада не займається.

"По евакуації ніхто не під'їжджав, ніхто не пропонував нічого. Люди самотужки на своєму транспорті виїздили. Єдине, що якісь ковдри дали надвечір людям, у яких нічого не було й нічого не лишилося. Це все, що зробила окупаційна влада", – розповів міський голова.

У Голій Пристані вода відступає, у деяких місцях — до 5 см

Також відомо, що ситуація в Голій Пристані з підтопленням залишається практично на тому ж рівні. Евакуацію проводять російські військові та жителі міста. Про це сказала керівниця Голопристанської МВА Світлана Лінник. Вона повідомляє, що зараз йде спад води, і в деяких місцях  — до мінус 5 сантиметрів

Нагадаємо, учора, 7 червня, очільник Нової Каховки повідомляв, що в місті підтоплення зупинилося на рівні трьох вулиць біля Дніпра.

Керівниця Голопристанської МВА Світлана Лінник повідомила вчора “Вгору”, що ситуація у Голій Пристані вкрай важка. Місто Гола Пристань підтоплено на 85 відсотків. Вона зазначала, що евакуація відбувається самотужки. Небайдужі мешканці Голопристанської громади об'єдналися, організували плавзасоби допомагають мешканцям дістатися більш безпечних місць. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ