Підтримати нас

Надважка ситуація в окупованій Голій Пристані: люди евакуюються самотужки

Vgoru
Автор статті
07 червня 2023 18:12
975
Поширити:

У тимчасово окупованій Голій Пристані ситуація унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС вкрай важка. Рівень води сягає до чотирьох метрів, у деяких місцях навіть більше. Місто Гола Пристань підтоплено на 85 відсотків.

Про ситуацію в місті Гола Пристань і навколишніх селах та про евакуацію населення розповіла начальниця Голопристанської міської військової адміністрації Скадовського району Херсонської області Світлана Лінник у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

“Надкритична ситуація. Вода ще прибуває, але вже нема такого інтенсивного руху. Село Кохани, Кардашинка, дачні кооперативи, уздовж узбіччя траси Р57 підтоплені. Велика і Мала Кардашинка підтоплені теж. У деяких місцях житлові будинки підтоплені до половини, у деяких — по самі дахи. Місто Гола Пристань зараз приблизно на 20 відсотків лишилося ще на суходолі”, — розповідає  Світлана Лінник.

Вона зазначає, що евакуація відбувається самотужки. Небайдужі мешканці Голопристанської громади об'єдналися, організували плавзасоби допомагають мешканцям дістатися більш безпечних місць. 

“Сьогодні ближче до обіду вже проснулися окупаційні МЧСники. У населення взяли плавзасоби та сьогодні, по інформації місцевих, також брали участь в евакуації. Але окупанти не випускають з сіл Кохани, Кардашинка на Копані та Гладківку.

Чиновниця говорить, що ніхто не може пояснити, чому окупанти не випускають мешканців цих сіл у більш безпечні місця. 

“За інформацією людей, яких росіяни вивозили до Залізного Порту і в інші місця, вони перевіряють людей на предмет наявності російського паспорта, і фільтраційні дії також відбуваються”, — зазначає Світлана Лінник.

Вона розповідає, що навіть зараз їй приходять запити від мешканців, що виїхали, з проханням допомогти батькам і рідним у небезпеці. Усю інформацію передають місцевим чоловікам, які мають змогу допомогти.  

Нагадаємо, вода оточила окуповані Олешки, людям доводиться рятуватися на дахах. 

Станом на ранок 7 червня у місті затоплені вулиці Софіївська, Гвардійська, не затоплені – Польова, Миру, район АТБ, ДСНС, район Олімпійських будинків, райвідділ поліції. 

Після підриву Каховської ГЕС військові РФ відійшли на 5-15 кілометрів від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Також окупанти продовжують поширювати фейк, що начебто через обстріли Сил оборони України росіяни не можуть евакуювати жителів підтоплених територій лівобережжя Херсонщини. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ