Підтримати нас

В окупованих Олешках помітили африканських найманців, – Сергій Данилов

Вгору
17 лютого 2024 18:57
269
Поширити:

В окупованих Олешках Херсонської області місцеві жителі помітили найманців з Африки.

Про це повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” Сергій Данилов розповів, що їх не вперше фіксують на лівобережжі. У грудні 2023 року африканські найманці дислокувалися в Чаплинці. Тоді вони скуповували всі теплі речі та ковдри. Але наразі цих найманців перемістили ближче до лінії зіткнення, а саме в Олешки.

Як і в Чаплинці, так і в Олешках вони виглядали розгубленими, намагаються триматися разом. Агресії до місцевих жителів не проявляли, додав заступник директора Центру.

“Також і в Запорізькій області вони помічені. Взагалі по всьому півдню є приплив найманців з Африки, Азії, Куби та інших екзотичних місць, де їх завербувала Росія”, – зазначив Данилов.

  • Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією.
  • Олешки розташовані на півдні України, за 4 км від Херсона. Військові РФ окупували місто 24 лютого 2022 року і дотепер Олешки перебувають під російською окупацією.
  • Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ