Підтримати нас

Російські окупанти мінують інфраструктуру в Олешківській громаді на Херсонщині, – місцева влада

Вгору
Автор статті
03 лютого 2024 15:57
662
Поширити:

Російські окупанти мінують всю інфраструктуру в окупованій Олешківській громаді на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомила начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко в ефірі «Новини Приазов’я».
За її словами, влада розуміє, що під час відходу російські війська можуть знищити все, тому готуються до різних сценаріїв.
Наразі в деяких районах Олешок немає світла і ніхто не збирається займатися ремонтом, розповіла очільниця МВА.

“На вимоги місцевих жителів щодо відновлення електропостачання, російські окупанти відповідають, що прийдуть ваші (ред. українська влада) та заживлять місто”, – зазначила Гасаненко.

Вона додала, що в Козачих Лагерях вже понад рік немає світла.
Також чиновниця сказала, що в олешківській громаді майже щодня люди помирають, отримують поранення. Є випадки, коли місцеві жителі просто зникають і немає навіть можливості дізнатися чи в полоні людина, чи загинула. Тетяна Гасенко додала, що в громаді чисельність населення значно зменшилася.
Крім того, очільниця МВА розповіла, що наразі немає офіційних даних щодо кількості загиблих через підрив військовими РФ Каховської ГЕС. Адже окупаційна адміністрація намагалася приховати наслідки повені. Вони не рятували не живих, не мертвих, зазначила Тетяна Гасенко.
За її словами, до адміністрації зверталися і розповідали, що довгий час лежав труп людини, який їли собаки, але його ніхто не поховав. Також у чиновниці є інформація, що до громади завозили мобільний крематорій, де спалювали не лише російських військових, а й цивільних людей.

  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 
  • Окупаційна влада на захопленій території Херсонщини значно та навмисно занизила кількість жертв підриву Каховської ГЕС. Росія контролювала видачу свідоцтв про смерть і вилучала тіла, які не забирали родичі, а також погрожувала медикам і волонтерам за розкриття «зайвої» інформації.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ