Підтримати нас

Судитимуть учасницю незаконного референдуму в селі Шевченко на Херсонщині – прокуратура

Вгору
Автор статті
25 січня 2024 14:17
293
Поширити:

Судитимуть жительку окупованого села Шевченко Скадовського району Херсонської області за участь в організації та проведенні в селі незаконного референдуму щодо приєднання до складу РФ у 2022 році.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що жінка складала списки виборців, проводила агітаційну роботу серед місцевих мешканців щодо обов’язкової участі в проведенні незаконного референдуму. З 23 по 27 вересня 2022 під час проведення незаконних виборів вона вела список громадян, які проголосували.

У червні 2023 слідчі повідомили про підозру місцевим мешканцям села Шевченко Анастасії Андросенко та Олександру Федорову. Їх підозрюють в участі в організації та проведенні незаконного референдуму.

З 23 по 27 вересня 2022 року російські окупанти провели на окупованих частинах чотирьох областей України незаконний референдум. У Херсонській та Запорізькій – про вихід зі складу України, проголошення незалежності та приєднання до Росії, у Донецькій та Луганській – про приєднання до Росії.

За результатами, які продемонструвала російська пропаганда, на окупованій Херсонщині за входження до складу Росії проголосували нібито 87,05% учасників незаконного референдуму. В ООН його засудили, як і низка країн, зокрема, ЄС та США, оголосили, що не визнаватимуть результати незаконного голосування. 

Голоси на окупованих територіях збирали, застосовуючи силу та погрози. Повідомлялося, що озброєні люди з бюлетенями обходили помешкання. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ