Підтримати нас

Двоє місцевих підозрюються в організації псевдореферендуму в селі Шевченко на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
02 червня 2023 13:17
508
Поширити:

Слідчі повідомили про підозру місцевим мешканцям села Шевченко Скадовського району Анастасії Андросенко там Олександру Федорову. Їх підозрюють у колабораційній діяльності та участі в організації й проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

Відповідні документи з’явилися на сайті Офісу генпрокурора.

У повідомленнях йдеться, що в селі Шевченко окупаційна адміністрація проводила незаконний референдум з 23 по 27 вересня 2022 року, щоби приєднати Херсонську область до складу РФ. 

Так, 27-річна Анастасія Андросенко агітувала місцевих узяти участь у голосуванні. Вона безпосередньо видавала бюлетені для голосування, допомагала їх заповнювати, вела облік людей, які проголосували.

Анастасія Андросенко у соцмережах

Олександр Федоров облаштовував виборчу дільницю в приміщенні Шевченківської сільської ради та залучав до роботи виборчої комісії місцевих мешканців. Вони мали ходити по дворах і залучати людей до голосування.

Також 52-річний чоловік обходив жителів у супроводі озброєних військових і пропонував мешканцям проголосувати.

Обом загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишньому керівнику Скадовської лікарні Констянтину Руденку повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Минулого року він реорганізував лікарню та передав майно на баланс незаконно створеної окупаційної лікарні. Чоловік агітував працівників до співпраці з окупантами, організовував зберігання та видачу російської гуманітарної допомоги.

Також за фактом колабораціонізму судитимуть ексначальницю відділу кадрового забезпечення Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра. Вона добровільно погодилася працювати на окупаційну владу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ