Підтримати нас

Колишній головлікар Скадовської лікарні підозрюється в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
02 червня 2023 09:42
1,487
Поширити:

Слідчі прокуратури заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору колишньому керівнику Скадовської лікарні Констянтину Руденку. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, минулого року Констянтин Руденко почав співпрацювати з окупантами та обійняв посаду «временно исполняющего обязанности главного врача Скадовской центральной городской больницы».

 Він реорганізував лікарню та передав майно на баланс незаконно створеної лікарні. Чоловік агітував працівників до співпраці з окупантами, організовував зберігання та видачу російської гуманітарної допомоги.

 Також Констянтин Руденко допомагав окупантам організовувати та проводити псевдореферендум щодо приєднання Херсонської області до РФ. Він надав для цього приміщення в лікарні. Також він погрожував звільнити працівників, якщо вони не проголосують на псевдореферендумі. 

 Колишньому головному лікарю загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, підозрюються працівники Херсонської обласної інфекційної лікарні Сергій Панкратов, Михайло Набатов та Ганна Набатова.

Лікар інфекціоніст Сергій Панкратов став керівником окупаційного закладу. Завідувачі відділень Михайло Набатов і Ганна Набатова також пішли на співпрацю з ворогом. Панкратов разом із Набатовим агітував колег отримувати російські паспорти та сім-картки, поширював російські пропагандистські плакати. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ