Підтримати нас

Трьох медиків інфекційної лікарні в Херсоні підозрюють у пособництві загарбникам

Vgoru
Автор статті
18 травня 2023 08:32
5,014
Поширити:

Поліція оголосила підозри працівникам Херсонської обласної інфекційної лікарні Серію Панкратову, Михайлу Набатову та Ганні Набатовій.

Текст документів опублікували на сайті «Офісу генерального Прокурора». 

За матеріалами слідства, загарбники намагалися юридично перетворити КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» на «Государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонская областная инфекционная больница им. Г. Горбачевского».

Лікар інфекціоніст Сергій Панкратов став «керівником» закладу. Завідувачі відділень Михайло Набатов і Ганна Набатова також пішли на співпрацю з ворогом.

Панкратов зареєстрував лікарню в органах окупаційної влади, відкрив банківські рахунки в підконтрольних Росії установах. Разом із Набатовими він агітував колег отримувати російські паспорти та сім-картки, поширював російські пропагандистські плакати. 

Ганна та Михайло Набатови добровільно написали заяви про влаштування на роботу в окупаційній структурі. 

Лікарям інкримінують пособництво державі-агресору. Їм загрожує позбавленням волі на строк від 10 до 12 років із конфіскацію майна.

Раніше ми писали, що у Херсоні СБУ затримала завербовану російськими спецслужбами медсестру. А окупаційна влада призначила нового “керівника” Каховської лікарні на Херсонщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ