Підтримати нас

У Херсоні СБУ затримала завербовану російськими спецслужбами медсестру

Vgoru
Автор статті
17 травня 2023 09:57
1,839
Поширити:

У Херсоні в результаті контрдиверсійних заходів СБУ затримали російську агентку. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото СБУ

Під час окупації міста медсестру однієї з місцевих лікарень завербував співробітник ФСБ. Це сталося після того, як вона підтримала загарбників в одній з антиукраїнських груп у телеграмі.

Фото СБУ

За вказівкою росіян медсестра повинна була продовжити працювати у лікарні Херсона для проведення розвідувальної діяльності проти України. 

Вона збирала для ворога дані про українських захисників, які лікувалися в медзакладі, шпигувала за місцями базування Сил оборони, а також фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона.

Усю інформацію жінка передавала до ФСБ через месенджер. Під час обшуку слідчі знайшли її телефон, який вона використовувала для звʼязку з ворожими спецслужбами. 

Фото СБУ

Фото СБУ

Жінка отримала підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та зараз перебуває під вартою.

Раніше ми писали, що СБУ повідомила про підозру окупаційному голові Генічеського управління водного господарства Володимиру Косову. Він агітував місцеве населення працевлаштовуватися на підприємство, організовував видачу зарплатні в рублях. У квітні 2023 року Косов зареєструвався кандидатом від російської партії “Єдина Росія” та очолив окупаційну “Федерацію боксу Генічеського району”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ